Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията „упражнения по ядрена реторика”

Свят

Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията „упражнения по ядрена реторика”

Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията упражнения по ядрена реторика - Tribune.bg
Снимка:

Владимир Путин планира ядрен удар в район, близо до границите на Украйна според разузнавателни данни на НАТО.  Страните-членки на Алианса са получили предупреждение за опасността, твърди публикация в британския „Таймс” като вестникът се позовава на свои източници. Причината била, че Москва все по-често губи на бойното поле. Опасенията, свързани с прибягване до подобна унищожителна тактика, се изостриха вчера с твърденията, че влак, управляван от секретното ядрено подразделение, е бил насочен към Украйна, съобщи още „Таймс”. Следователно има опасност Русия да организира демонстративно взривяване на ядрено оръжие на границите на Украйна или в Черно море, твърди изданието. 

Днес Кремъл обаче нарече твърденията на Запада „ядрената реторика”. „В момента западните медии, западните политици и държавни глави участват в много упражнения по ядрена реторика“, каза говорителят Дмитрий Песков. „Ние не искаме да участваме в това”, добави той. 

Италианският всекидневник La Repubblica съобщи в неделя, че НАТО е изпратило на членовете си разузнавателен доклад за движението на атомната подводница Белгород.

„Сега той отново се гмурка в арктическите морета и се опасява, че мисията му е да тества за първи път суперторпедото „Посейдон”, често наричано „оръжието на Апокалипсиса“, пише La Repubblica.

Италианският министър на отбраната отказа да коментира темата. НАТО също не отговори. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Кремъл, Украйна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети