Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията „упражнения по ядрена реторика”

Свят

Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията „упражнения по ядрена реторика”

Путин пратил ядрен влак към Украйна, Кремъл отрича – нарича твърденията упражнения по ядрена реторика - Tribune.bg
Снимка:

Владимир Путин планира ядрен удар в район, близо до границите на Украйна според разузнавателни данни на НАТО.  Страните-членки на Алианса са получили предупреждение за опасността, твърди публикация в британския „Таймс” като вестникът се позовава на свои източници. Причината била, че Москва все по-често губи на бойното поле. Опасенията, свързани с прибягване до подобна унищожителна тактика, се изостриха вчера с твърденията, че влак, управляван от секретното ядрено подразделение, е бил насочен към Украйна, съобщи още „Таймс”. Следователно има опасност Русия да организира демонстративно взривяване на ядрено оръжие на границите на Украйна или в Черно море, твърди изданието. 

Днес Кремъл обаче нарече твърденията на Запада „ядрената реторика”. „В момента западните медии, западните политици и държавни глави участват в много упражнения по ядрена реторика“, каза говорителят Дмитрий Песков. „Ние не искаме да участваме в това”, добави той. 

Италианският всекидневник La Repubblica съобщи в неделя, че НАТО е изпратило на членовете си разузнавателен доклад за движението на атомната подводница Белгород.

„Сега той отново се гмурка в арктическите морета и се опасява, че мисията му е да тества за първи път суперторпедото „Посейдон”, често наричано „оръжието на Апокалипсиса“, пише La Repubblica.

Италианският министър на отбраната отказа да коментира темата. НАТО също не отговори. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети