Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин предупреди Запада: Русия ще излезе по-силна и независима

Свят

Путин предупреди Запада: Русия ще излезе по-силна и независима

Путин предупреди Запада: Русия ще излезе по-силна и независима - Tribune.bg
Снимка:

Не сме виновни за скока на цените, тръбите с газ в Украйна са пълни на 100%, каза той

Руският президент Владимир Путин каза в четвъртък, че Русия в крайна сметка ще излезе по-силна и по-независима след преодоляване на трудностите, причинени от това, което той нарече незаконните санкции на Запада, пише Ройтерс. 

Президентът каза, че не е имало алтернатива на това, което Русия нарича „специална военна операция в Украйна” и че Русия не е страна, която може да приеме компрометиране на суверенитета си за някаква краткосрочна икономическа печалба.

„Тези санкции щяха да бъдат наложени във всеки случай“, каза Путин на заседание на руското правителство.

„Има някои въпроси, проблеми и трудности, но в миналото сме ги преодолявали и сега ще ги преодолеем”. По думите му санкциите на Запада са незаконни и Русия спокойно ще реши проблемите, произтичащи от тях. Говорейки на заседание на руското правителство, Путин каза също така, че Москва, която основен производител на енергия и доставя една трета от природния газ за Европа, ще продължи да изпълнява договорните си задължения. ТАСС информира, че газопреносната система на Украйна е запълнена изцяло според руските договори за доставка на газ за Европа по думите на Путин. 

„На 100 процента е запълнена даже газопреносната система на Украйна по нашите договори. Това е удивително, но е факт”, каза Путин на съвещание с членове на правителството.

Русия поддържа всички доставки на течни изкопаеми горива въпреки конфликта в Украйна и западните санкции, посочи руският президент, цитиран от Франс прес. Той изтъкна, че Москва не е виновна за скока на световните цени.

 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати