Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин раздава пари предизборно на полицията и армията

Свят

Путин раздава пари предизборно на полицията и армията

Снимка:

Руският президент е подписал укази, с които се разпореждат еднократни парични плащания в размер на 15 000 рубли (200 долара)

Руският президент Владимир Путин нареди служителите на реда и служителите на армията да получат 200 долара, точно преди парламентарните избори следващия месец, информира „Франс прес“.

Руският портал за правна информация твърди, че Путин е подписал укази, с които се разпореждат еднократни парични плащания в размер на 15 000 рубли (200 долара) за работещите във военните и правоприлагащите органи, които да бъдат раздадени през септември за тяхна „социална защита“. Плащанията идват на фона на борбата на руските власти да ограничат нарастващата инфлация, като Путин нареди на правителството си няколко пъти от края на 2020 г. да предприеме мерки за поставяне на цените под контрол.

По-рано правителството изплати еднократни плащания за пенсионери в размер на 135 долара.

Изборите за Държавната дума (долната камара на руския парламент) предстоят на 19 септември, като рейтингите на „Единна Русия“ паднаха вследствие повишаването на цените, съчетано с ниските заплати.

Годишната инфлация в Русия е достигнала 6,5% според централната банка, която през юни повиши основния си лихвен процент до същото число - най-голямото ѝ увеличение след валутната криза през 2014 г. През последните години рейтингът на „Единна Русия“ спадна, след като правителството прие противоречив пенсионен план през 2018 г. и тъй като икономиката на страната беше в застой.

Управляващата партия се радва на подкрепа от около 30%, сочи държавната социологическа агенция ВЦИОМ, което е спад от 10 пункта спрямо последните избори за Държавната дума през 2016 г.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още