Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин: Русия иска да сложи край на войната в Украйна - колкото по-скоро, толкова по-добре

Свят

Путин: Русия иска да сложи край на войната в Украйна - колкото по-скоро, толкова по-добре

Путин: Русия иска да сложи край на войната в Украйна - колкото по-скоро, толкова по-добре - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия иска да сложи край на войната в Украйна и че всички въоръжени конфликти завършват с дипломатически преговори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По думите му Русия ще се стреми да се сложи край на войната в Украйна "и колкото по-скоро, толкова по-добре, разбира се".

Пред репортери руският президент подчерта: "Казвал съм много пъти: засилването на военните действия води до неоправдани загуби".

"Всички въоръжени конфликти завършват по един или друг начин с преговори, по дипломатически път. Рано или късно всички страни, които са в състояние на конфликт, сядат и сключват споразумение. Колкото по-скоро това бъде осъзнато от тези, които ни се противопоставят, толкова по-добре. Ние никога не сме се отказвали от това", допълни Путин.

Руският президент също така заяви, че системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът", с която президентът Джо Байдън обеща САЩ да снабдят Украйна, е стара оръжейна система, на която Русия би могла да противодейства, отбелязва Ройтерс.

Пред репортери Путин заяви, че "Пейтриът" е "доста стара" и не работи като руската система С-300. "Добре, ще вземем това предвид и противодействие винаги ще се намери", каза руският президент.

След заседание на Държавния съвет Путин каза пред журналисти, че разполагането на ракети "Пейтриът" няма да предизвика никакви проблеми, тъй като руснаците ще се справят с лекота с тях. "Тогава там ще трябва да бъде доставено нещо друго вместо "Пейтриът", ще трябва да се разработят нови системи. Това е сложен и дълъг процес, нещата не са толкова прости", подчерта Путин, цитиран от ТАСС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети