Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

Свят

Путин: Русия се нуждае от силна президентска власт

Снимка:

Парламентарната република теоретично е възможна, но не и целесъобразна, смята руският президент

Русия се нуждае от силна президентска власт, заяви президентът  Владимир Путин на среща с руската общественост, предава БГНЕС.

„Русия, с огромната си територия, с многото вероизповедания, с голям брой нации, народи, националности, живеещи в страната – те дори не могат да се преброят, някой казва 160, някой 190 - има нужда от силна президентска власт“, посочи държавният глава.

Путин припомни, че формата на парламентарна република е често срещана в света, но подчерта, че в Русия това е теоретично възможно, но не и целесъобразно.

В понеделник руският президент внесе в парламента проект за промени в Конституцията, които се отнасят до подобряването на организацията на публичното управление. Законопроектът вероятно ще бъде обсъден от Държавната дума в четвъртък.

Едно от предложенията на Владимир Путин е премиерът, както и членове на правителството, да бъдат назначавани от президента на страната, след като бъдат одобрени от Държавната дума. Според държавният глава това ще помогне за "повишаване на ефективността на взаимодействието между представителната и изпълнителната власт на правителството, и за засилване на ролята на Държавната дума и парламентарните партии".  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още