Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин с обвинения към САЩ - проточвали украинския конфликт и разпалвали напрежението в Азия

Свят

Путин с обвинения към САЩ - проточвали украинския конфликт и разпалвали напрежението в Азия

Путин с обвинения към САЩ - проточвали украинския конфликт и разпалвали напрежението в Азия - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент Владимир Путин обвини САЩ, че проточват украинския конфликт и се стремят да дестабилизират света чрез неотдавнашната визита в Тайван на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, предадоха Ройтерс и Франс прес.

„Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се стремят да проточат конфликта. И действат по същия начин, разпалвайки конфликтния потенциал в Азия, Африка, Латинска Америка”, заяви Путин в обръщение към Международната конференция по сигурността в Москва. Според него това било „безсрамна демонстрация на незачитане на суверенитета на други страни и на международните им ангажименти”, и отправи критики във връзка с тази, по думите му, „грижливо подготвена провокация”.

Коментарите му са част от наратива на Москва да търси оправдание на войната.

Докато западните правителства осъдиха инвазията като имперско заграбване на земя и се обединиха в налагането на вълни от санкции на Москва, Русия активно ухажва страни в Азия, Африка и Латинска Америка с перспективата за по-тесни търговски връзки, продажби на оръжия и визия за нова „многополюсен световен ред“.

„Американската авантюра спрямо Тайван не е просто пътуване на един безотговорен политик, но част от преднамерена съзнателна стратегия, целяща да дестабилизира и внесе хаос в ситуацията в региона и в света”, продължи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати