Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин с усмивки и шеги на мащабно военно учение в Далечния изток (ВИДЕО)

Свят

Путин с усмивки и шеги на мащабно военно учение в Далечния изток (ВИДЕО)

Путин с усмивки и шеги на мащабно военно учение в Далечния изток (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Руският президент Владимир Путин беше показан да се усмихва и да се шегува със своя министър на отбраната, докато инспектира голямо военно учение в Далечния изток на Русия, пише Ройтерс.  Военната новинарска служба „Звезда” показа клип на Путин, седнал до министъра на отбраната Сергей Шойгу, облечени във военни дрехи и разменящи си шеги, докато слушат телефонния разговор между заместника на Шойгу и началника на Генералния щаб.

Продължавайки четиригодишната традиция на ученията „Восток”, Путин изглежда изпраща сигнал, че въоръжените сили са способни да водят обичайната си дейност въпреки предизвикателствата на войната срещу Украйна. В нея руските сили понесоха тежки загуби на жива сила и оборудване, докато се бореха да задържат земята, след като окупираха около една пета от страната, коментира още агенцията. Военното учение „Восток“ стартира през 2018 г., а в него участват 300 000 души. Има данни, че тази година са се включили войски от Китай и Индия.

Путин и китайският лидер Си Дзинпин обявиха партньорство „без ограничения“ през февруари като обещаха да си сътрудничат по-тясно срещу Запада. Индия изпрати армейски контингент на ученията, който според нея участва в съвместни полеви тренировки, бойни дискусии и учения за огнева мощ. Москва съобщава, че в учението участват и войски и наблюдатели от Алжир, Лаос, Монголия, Никарагуа, Сирия и шест бивши съветски републики.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети