Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин се подиграва с американското посолство

Свят

Путин се подиграва с американското посолство

Снимка:

Президентът Владимир Путин се подигра вчера с американското посолство в Москва за това, че развяло флага на дъгата, за да отпразнува правата на ЛГБТ, предполагайки, че това отразява сексуалната ориентация на служителите му. Путин заяви, че ходът на американското посолство да вдигне знамето за ЛГБТ „разкрива нещо за хората, които работят там“, пише БГНЕС.

Неговите коментари последваха общонационален вот за конституционните реформи, който включваше поправка, съдържаща дефиницията на брака конкретно като съюз между мъж и жена.

"Всъщност това не е голяма работа. Говорихме за това много пъти и позицията ни е ясна", каза Путин, който се стреми да дистанцира Русия от либералните западни ценности.

"Да, ние приехме закон, забраняващ пропагандата на хомосексуалността сред непълнолетните. И какво? Нека хората да пораснат, да станат възрастни и тогава да решат собствената си съдба."

Законодателството е използвано за спиране на гей парадите и за задържане на активистите за правата на представителите на ЛГБТ общността.

Путин заяви по време на кампанията за промяна на конституцията, че няма да позволи традиционната представа за майка и баща да бъде подкопана от това, което той нарече „родител номер 1“ и „родител номер 2“.

И някои други държави – като Великобритания - също са развяха знамена на дъгата пред посолствата си в Москва.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още