Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Путин за Украйна: Ако поискат бебета за закуска, ще им ги сервират

Свят

Путин за Украйна: Ако поискат бебета за закуска, ще им ги сервират

Путин за Украйна: Ако поискат бебета за закуска, ще им ги сервират - Tribune.bg
Снимка:

Порошенко се нуждаеше от тази провокация заради изборите

Украйна успешно продава антируски настроения и случилото с украинските кораби е част от мръсната игра на президента Порошенко. Тази теза застъпи Владимир Путин в първия си коментар по темата, който направи на бизнес форум.

"Понякога ми е странно да гледам, макар че вече съм свикнал с много неща, как днес властите в Киев успешно продават антируски настроения. Нямат нищо друго, и продават това", заяви Путин.

В същото време той подчерта, че "това е много късогледа политика и няма да доведе до нищо добро".

Путин шеговито предложи, че ако украинските власти "поискат бебета за закуска днес, вероятно ще им сервират бебета", пише ТАСС. Така той разкритикува подкрепата за Киев.

Според него инцидентът в Керченския пролив е провокация.

„Провокация, организирана от сегашното правителство и настоящият президент в навечерието на президентските избори в Украйна през март следващата година“, посочи Путин и коментира, че Порошенко се нуждае от нея, за да попречи на своите опоненти в надпреварата. Според Путин рейтингът на Порошенко е твърде нисък и той в момента няма шанс да стигне дори до балотаж на изборите. „Това е безскрупулна игра вътре в страната с цел да се потиснат нейните политически опоненти“, заяви Путин, според когото нямало основание в момента за военно положение в Украйна.  По думите му в страната е имало много други поводи, които са били по-съществени, но тогава не е въведено военно положение.

Руският държавен глава защити и действията на руските гранични служби, които откриха огън по украинските кораби. Според Путин те са изпълнявали своите задължения и са нямали друг изход, понеже украинските кораби нарушили морските граници на Русия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети