Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Радев няма да ходи в Москва, Путин отменя парада за 9-ти май

Свят

Радев няма да ходи в Москва, Путин отменя парада за 9-ти май

Снимка:

Президентът Румен Радев няма да ходи в Москва за участие в тържествата на 9 май 2020 г., посветени на 75-годишнината от победата на СССР във Великата отечествена война.

В Кремъл е взето решение парадът да бъде отложен за по-късна дата, която вероятно ще стане известна идните дни или още днес. Това заявяват източници на Би Би Си, РБК и Интерфакс от министерството на отбраната и администрацията на президента, предаде БНР.

Един от обсъжданите варианти е 24 юни, когато през 1945 г. се провежда парадът под командването на маршал Георгий Жуков, или на 3 септември (тази седмица Държавната дума прие закон за признаване на тази дата за Ден на края на Втората световна война).

Още вчера ветерански организации призоваха руския президент Путин да отложи заради коронавируса военния парад.

Още през февруари Румен Радев потвърди пред Путин, че ще бъде в Москва на 9 май. По повод присъствието си за Деня на Победата президентът Радев отбелязал, че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма. Той предложил на церемонията да бъдат поканени и български ветерани, информираха тогава от Президентството.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още