Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Радиоводещ, подиграващ се на пандемията, почина от COVID-19

Свят

Радиоводещ, подиграващ се на пандемията, почина от COVID-19

Радиоводещият Фил Валънтайн, който се подиграваше с пандемията е починал от COVID-19. За кончината му съобщиха колегите му от WWTN, станция Cumulus Media в Нашвил, Тенеси. 

 

 

 

Конервативният радиоводещ и актьор имаше всекидневни предавания. Медиите отвъд океана примпнят, че пъроначално той е осмивал опасността от коронавируса, впоследствие се разболял, което е наложило да бъде приет в болница. Той обещавал, че след като се излекува и се върне на работното си място рязко ще промени позицията си и ще използва ефирното време, за да призовава хората да се ваксинират.

Преди да се разболее Валънтайн дори иронизирал призивите за ваксинация и чрез блога си. В постовете си той казва, че рискът човек да умре от вируса е "много по-малък от 1%".

Радиоводещият беше диагностициран с COVID-19 на 11 юли, но уверява слушателите, че ще се върне в предаването след ден, два.

Две седмици по-късно радиостанцията съобщи чрез пост в Туитър, че той е хоспитализиран и е в много тежко състояние. По думите на колегите му той е бил с бронхопневмония вследствие на COVID. От станцията тогава заявиха, че Фил би искал слушателите му да знаят, че въпреки че той никога не е бил антиваксър, съжалява, че не е защитавал по-усърдно ваксините и очаква с нетърпение завръщането си в радиото, за да може да застъпва по-енергично тази позиция. 

В събота 22 август стана ясно, че 61-годишният Валънтайн е починал.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още