Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Расте броят на писмата до Господ на Стената на плача

Свят

Расте броят на писмата до Господ на Стената на плача

Снимка:

Повечето са с молба до Всевишния да сложи край на разпространението на заразата

През последната година са получени стотици хиляди писма до Господ, което е с 30 на сто повече в стравнение с миналата година, потвърдиха главният равин на Стената на плача Шмуел бен Цион Рабинович и генералният директор на израелската пощенска служба Дани Голдщайн.

В навечерието на Рош Ашана (Нова година) юдеите поставят листчета с молби до Господ във фугите на Стената на плача. Празникът е подвижен и тази година се пада в периода 6-8 септември.

„Ние сложихме пратките във фугите на светинята. Увеличението се дължи на факта, че много богомолци не са могли да пристигнат в Ерусалим заради световната коронавирусната пандемия“, смята Голдщайн.

Главният равин на Стената на плача от своя страна допълва, че повечето писма са с молба до Всевишния да сложи край на разпространението на заразата.

„Все пак има и такива с молби за нов мобилен телефон и любимият отбор да спечели шампионска титла“, призна Рабинович.

Стената на плача е единствената оцеляла част от Втория Соломонов храм, построен през VI в. пр.н.е. Той е бил разрушен от римляните по време на потушаване на еврейско въстание срещу тяхната власт през I в.н.е.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още