Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разбиха български канал за трафик на органи в Истанбул

Свят

Разбиха български канал за трафик на органи в Истанбул

Снимка:

Канал за трафик на органи, който бил създаден от българи, е бил разбит в Истанбул, пише турското издание Daily Sabah. Арестувани са били 5-ма души.

Според изданието българските органи на реда са подали сигнала, че групата използва фалшиви документи и осъществява дейността си в частна болница в Истанбул, в която се извършвали нелегални трансплантации на органи.

Разследването на турските власти стигнало до 55-годишна турска гражданка, която работела в болницата в Истанбул. Лечебното заведение разполага със своя клиника и в София. Жената откривала нуждаещи се от органи пациенти в столицата и уреждала трансплантации в Истанбул. Органите идвали от неизвестни донори.

Заподозряната е обвинена и в подправянето на документите за процедурата, за да изглежда сякаш реципиентите и донорите са роднини. Тя е била арестувана още на 1 февруари в болницата в Истанбул, докато се опитвала да изготви документи за нова трансплантация. Съпругът ѝ също е задържан. Арестувани са и трима други българи, докато се опитвали да напуснат Турция и да влязат в България.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още