Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разбиха „фабрика за бебета“ в Нигерия

Свят

Разбиха „фабрика за бебета“ в Нигерия

Снимка:

Наемници правели бебета, които се отнемали от майките и се продавали на черния пазар

„Фабрика за бебета“ е била разбита в Нигерия. Спасени са били 10 души, сред които четири деца и четири бременни жени, съобщиха властите, цитирани от АФП.

„Фабриките“ обикновено са малки незаконни помещения, представяни като частни медицински клиники, в които се намират бременни жени, а бебетата им се предлагат за продажба. В някои случаи младите жени са задържани против волята им и са изнасилвани, преди бебетата им да бъдат продадени на черния пазар.

Разбитата незаконна дейност е в района на Моу в югозападния щат Огун. Жените казали на полицията, че собственикът наел мъже, които да ги оплодят и след това да продаде новородените с цел печалба.

Арестувани са двама заподозрени – мъж и дъщерята на собственичката на клиниката. Самата шефка на т.нар. клиника е избягала и се издирва.

Бегълката вече се е срещала с правосъдието по обвинение за същата престъпна дейност. Срещу нея се водело дело за трафик на хора след арест в началото на тази година, но била пусната под гаранция, след което се върнала към обичайния си бизнес.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още