Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разбиха сръбския „Отряд на смъртта“, имали наркоканал в Сърбия, България и Австрия

Свят

Разбиха сръбския „Отряд на смъртта“, имали наркоканал в Сърбия, България и Австрия

Снимка:

Сред арестуваните е Веселин Меда Райчевич, сочен за наследник на Сретен Йосич

Петима членове на една от най-големите престъпни групи, които се занимават с наркотрафик, са задържани в Сърбия. Бандата, известна в миналото като „Отрядът на смъртта“, а днес като „Америка“, е имала канал за трафик на кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия, съобщава белградското издание Blic.

Сред арестуваните е Веселин Меда Райчевич. Той е сочен за основателят на престъпната група, която впоследствие е поета от брат му. Именно Воислав Райчевич е сочен за наследник на Сретен Йосич - Йоца Амстердам, който преди години беше зрелищно арестуван в София, където живееше под чужда самоличност.

Според оперативна информация Райчевич е организатор, а в някои случаи и пряк изпълнител на някои от най-знаковите убийства в Белград, пише изданието.

По данни на полицията той е поръчал знакови убийства, сред които и това на високопоставения полицейски служител Радован Радован Стоичич Баджа, който бе ликвидиран през април 1997 година.

Освен Баджа, негови жертви са бандитите Юсуф - Юс Булич, Петър Вуйчич и Ненад Расканин, както и полковникът от полицията Милорад Влахович Влажа, съветник в МУП на Сърбия.

В началото на 2000 година кланът се фокусира върху бизнеса с контрабанда на кокаин. Тази дейност се конкурира от Майк Милета Милянич, който е осъден за контрабанда на кокаин и излежава присъда в Гърция, а днес живее свободно в Ню Йорк.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив