Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Раздор между Тръмп и Туитър: Социалната мрежа предупреди за негов пост

Свят

Раздор между Тръмп и Туитър: Социалната мрежа предупреди за негов пост

Раздор между Тръмп и Туитър: Социалната мрежа предупреди за негов пост - Tribune.bg
Снимка:

Американският президент обвини социалната мрежа в намеса в изборите

Напрежение между американския президент Доналд Тръмп и любимата му социална мрежа Туитър. Поводът се оказа пост на Тръмп за изборите.  За първи път социалната мрежа предупреди, че постът на Тръмп може да съдържа неточни факти. Това доведе до реакция от страна на обитателя на Белия дом, който обвини Туитър с туит, че ограничава свободата на словото и се намесват в изборите.

Така Тръмп, който често напада традиционните медии и използва Туитър,  за да съобщи често важни новини, сега се обърна и срещу мрежата.

Всичко започва с негова публикация. „НЯМА НАЧИН (НУЛА!) това разпращане по пощенските кутии да не се превърне в изключително измамно“, написа американският президент за решението на губернатора на Калифорния да изпрати бюлетини на избирателите в щата по пощата за предстоящите президентски избори.

От Туитър поставиха предупредителна икона под поста с призив потребителите да се запознаят с фактите.

„Tуитър сега се намесва в президентските избори през 2020 г. Те казват, че моите думи за гласуването по пощата, което ще доведе до широка корупция и фалшификация, са неверни и се основават на проверка на факти, направена от фалшивите новини на Си Ен Ен и „Вашингтон Пост”. Туитър напълно задушава свободата на словото и аз като президент няма да позволя това да се случи! “, написа отново Тръмп.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети