Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разкриха самоличността на Федотов

Свят

Разкриха самоличността на Федотов

Разкриха самоличността на Федотов - Tribune.bg
Снимка:

И третият заподозрян по случая „Скрипал“ е агент на ГРУ

Разкриха самоличността на третия заподозрян за участието в случая „Скрипал“. Сергей Федотов, за който стана ясно, че е посещавал България през 2015 година три пъти и едно от посещенията му съвпада с отравянето на Емилиян Гебрев, се казва Денис Вячеславович Сергеев. Разкритието отново прави сайтът Bellingcat, който има доказателства, че и Сергеев е агент на ГРУ – руското военно разузнаване.

Денис Вячеславович Сергеев е роден в Ушарал, малък военен град на съветско-китайската граница. Роден е на 17 септември 1973 г. Служил е в армията в южния руски град Новоросийск в Краснодарския край. 

Между 2000 и 2002 г. той е преместен в Москва и е записан в елитната Военна дипломатическа академия, известна в Русия като “консерватория на ГРУ”. Военната дипломатическа академия произвежда всяка година 100 елитни разузнавачи.

От сайта правят предположение, че той в момента е с ранг полковник и вероятно генерал-майор. 

От 2002г. До 2012 г. Той се води акционер в осем руски компании, които към момента са ликвидирани. Имета им копирали тези на големи руски фирми, а я тях работели и други агенти на ГРУ. 2009 година получава банков заем от 1 млн. Долара. По това време няма на свое име нито движими, нито недвижимо имущество. Посочва като своя работа компания, базирана в Рига. Така обаче никога не е съществувала. 

През 2010 година официално се ражда и Сергей Федотов – получава същата рождена дата като Сергеев, но мястото вече е в село Апушка. Посочва фалшив адрес и работодател в Москва. В периода 2012-2018 година посещава десетки държави в Европа, Азия и Близкия изток.

Любопитна подробност е, че паспортът на Федотов е издаден от същото подразделение, където са получили документите си и Александър Петров и Руслан Боширов – двамата официално обявени от Лондон за заподозрени за отравянето на Сергей Скрипал. Именно Bellingcat разкри, че това най-вероятно са агентите Александър Мишкин и Анатоли Чепига.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати