Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разрушиха дома на наркобарона Пабло Ескобар (ВИДЕО)

Свят

Разрушиха дома на наркобарона Пабло Ескобар (ВИДЕО)

Снимка:

Решението е на градски власти, за да намалят интереса към личността му

Домът на наркобарона Пабло Ескобар в Меделин, Колумбия, беше разрушен. Шестетажната сграда, известна като кооперацията "Монако", рухна за 3 секунди. Бяха използвани 180 детонатора. Градските власти се решили на събарянето с идеята да се намали интересът към личността на Пабло Ескобар, убит от полицията през 1993 година. Ескобар беше застрелян на 44-годишна възраст, когато се опитваше да избяга по покривите на Меделин.

Над 1 600 души наблюдаваха събарянето. На мястото на сградата ще бъде направен парк в памет на жертвите на наркотероризма в Колумбия.

Смята се, че през 80-те и 90-те години на миналия век, заради жестоката война между наркоклановете, са убити хиляди. Самият Ескобар е виновен на за смъртта на близо 6000 души. На сметката на Ескобар са убийствата на няколко кандидати за президенти, генерали, съдии, над 1000 полицаи и стотици журналисти.

Познатият като Краля на кокаина беше смятан за един от най-безжалостните, амбициозни и могъщи наркобарони в историята. Толкова забогатява от търговията с наркотици, че списание „Форбс“ го нарежда на 7-мо място в списъка на най-богатите хора за 1989 г. (с лично богатство от близо 25 милиарда долара). Счетоводителят му казвал, че картелът харчел по 2500 долара всеки месец за ластици, с които да връзват пачките. В разцвета на силите си, картелът в Меделин контрабандирал 15 тона кокаин на ден, чиято стойност била повече от половин милион долара (само за САЩ).

 


Коментари (1)

Пабло Може би си е откупил безсмъртие!Такова поведение е вид заболяване,от което някои болни у нас ги чака затвор.
24.02.2019 12:56 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема