Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разследват френски министри за участие в тайни партита

Свят

Разследват френски министри за участие в тайни партита

Снимка:

Една година затвор и глоба от 15 000 евро грози организаторите

Френският вътрешен министър Жерар Дерманен е възложил на префекта на парижката полиция да провери сигнали на медиите, които съобщават за участието на редица френски министри в тайни партита в ресторанти, които са затворени заради пандемията от коронавирус, съобщи Фигаро.

„Помолих префекта на парижката полиция да провери точността на докладваните факти, така че, ако те бъдат потвърдени, да изправят пред съда организаторите и участниците в тези тайни вечери“, написа лично Дарманен в Tуитър.

Репортажът, заснет със скрита камера, е излъчен от телевизионния канал M6. Той показва работещо тайно заведение, намиращо се в скъп квартал на Париж. Нито персоналът, нито клиентите носят маски. Каналът разпространи и кадри от частно парти, където десетки хора са без маски и не спазват социална дистанция. Репортажът е заснет със скрита камера.

Журналистите са се свързали с един от организаторите на партито. Човекът, застанал пред камерата с променен глас, заяви, че е присъствал на вечери в ресторанти, на които са присъствали и членове на френското правителство.

Парижката полиция потвърди, че е започнала разследване, за да идентифицира организаторите и участниците в ъндърграунд партитата.

Глобата за нарушаване на ковид ограниченията е 135 евро. Организаторите на незаконни партита могат да получат до една година затвор и глоба от 15 000 евро.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още