Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Разследват подслушване на сръбския президент Вучич

Свят

Разследват подслушване на сръбския президент Вучич

Снимка:

Подозират мафията или британските тайни служби

Строго секретно разследване за подслушване на президента Александър Вучич е започнало в Сърбия, твърди в. "Вечерне новости". Подслушването на държавния глава се разследва като тежко престъпление и "опит за сваляне на конституционния ред".

Президентът Вучич вече обяви, че е бил подслушван в продължение на година - година и половина и че има записи, които доказват това. Президентът заяви, че знае кой го е подслушвал. Министърът на вътрешните работи Александър Вулин на свой ред изтъкна, че подслушването на президента е свързано с обявената от него война на мафията.

Още през юни 2018 г. тогавашният президент на босненската Република Сръбска Милорад Додик, сега сръбски представител в босненското Председателство, предупреди, че британските разузнавателни служби подслушват него и президента Вучич. Додик уточни, че става въпрос не за обикновени военни, а за представители на британски разузнавателни служби, които използват на Балканите най-съвременно оборудване. На въпрос информирал ли е сръбския президент, Додик тогава отговори, че "Вучич знае много добре това".

По данни на сръбските медии в Сърбия действат 55 чуждестранни служби за сигурност от 40 страни.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още