Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Рекорд на изборите в Испания: Цяло село гласува за 32 секунди

Свят

Рекорд на изборите в Испания: Цяло село гласува за 32 секунди

Рекорд на изборите в Испания: Цяло село гласува за 32 секунди - Tribune.bg
Снимка:

На изборите на 28 април гласуването отне минута и половина

Гласуването на предсрочните парламентарни избори в испанското село Виляроа (автономна общност Риоха) отне само 32 секунди. Само 8 избиратели са регистрирани в това село и те всеки път се опитват да поставят нов рекорд за гласуване. Този път успяха, пише БГНЕС.

Толкова бързо те никога не са гласували - последният път, когато беше поставен рекорд преди четири години, процесът отне с десет секунди повече. На изборите на 28 април гласуването отне минута и половина.

За да гласуват възможно най-бързо, жителите на Виляроа се събират пред урната половин час преди отварянето, за да се подготвят. Този път те дори се подредили предварително. Веднага след като всички избиратели хвърлили бюлетините в урните, секретарят на кметството Клара Мартинес извикала избирателната комисия да докладва за края на гласуването.

Днес в Испания се провеждат парламентарни избори, четвъртите за четири години и вторите от началото на 2019 г. Според техните резултати ще бъдат избрани 350 депутати за Конгреса на депутатите и 208 сенатори.

37 милиона души имат право на глас, от които 34,9 милиона живеят в Испания, а 2,1 милиона в чужбина. Почти 227 000 души ще гласуват за първи път - това са тези, които са навършили пълнолетие след вота през април.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати