Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Рим заплашва да затвори летищата си заради мигрантите

Свят

Рим заплашва да затвори летищата си заради мигрантите

Рим заплашва да затвори летищата си заради мигрантите - Tribune.bg
Снимка:

Появи се информация, че Германия планира да върне обратно в Италия мигранти

Рим заплашва да затвори летищата си, ако Германия депортира обратно на Ботуша мигранти. Това предупреди в социалните мрежи италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини.

"Ако някой в Берлин или Брюксел планира да ни подхвърли десетки мигранти с неоторизирани чартърни полети, трябва да е наясно, че никое летище няма да е на разположение. Затваряме летищата така, както вече затворихме и пристанищата", написа Салвини.

Причина за коментара му е информация, че тази седмици Берлин подготвя да полета до Италия, с които да върне в страната 40 мигранти. Доклади в Италия съобщават, че Германия може да депортира обратно в Ботуша до 40 хил. мигранти. Германия отрече информацията, че подготвя подобно връщане на мигранти.

След като бе подложена под натиск от коалиционните си партньори, германският канцлер Ангела Меркел подписа двустранни споразумения с отделни държави за връщането на мигранти. Италианските власти са категорични, че такъв договор с Берлин нямат.

 Правителството в Рим предприема строги мерки за ограничаване на миграцията. Преди време страната не допусна мигранти на своя територия, като го остави с дни залостени на кораб на пристанище в Сицилия. Страната вече заплаши и ЕС, че няма да плати вноската си за бюджета, ако не ѝ бъдат изпълнени изискванията за справяне с мигрантския поток. Досега по море до Италия са достигнал 21 хил. мигранти. За сравнени за същия период миналата година техният брой бе над 100 хил.  

 

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още