Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Ромео и Жулиета се връщат на мода: Бум на сватбите на балкони

Свят

Ромео и Жулиета се връщат на мода: Бум на сватбите на балкони

Снимка:

Още от времето на Ромео и Жулиета балконите се свързват с любовта срещу опитите да ѝ се попречи. Сега социалната изолация подтикна влюбените да използват уличните гледки от своите балкони като екстериор за вричането един на друг и свещената размяна на пръстени. За това разказва Дойче веле, цитирани от БГНЕС.

Двойка в Северна Испания реши да проведе сватбата си на своя балкон в град Арнедо, след като строгите мерки за блокиране на страната за ограничаване на епидемията от коронавирус им попречиха да проведат мечтаното си сватбено тържество.

Хосе и Дебора размениха обетите си на балкона на апартамента си, докато десетки зрители ги аплодираха от съседните балкони и по улиците, като някои държаха банери с послания, за да поздравят двойката.

Дори кметът на града Хавиер Гарсия присъства на сватбата, наблюдавайки я отдолу. Дрон беше използван за увековечаване на момента.

Испания е под национално блокиране от 14 март в опит да забави коронавируса.

Изглежда сватбите на балкони са се превърнали в тенденция, като има примери в страни като САЩ, Ливан и Израел.

В САЩ има бум на балконските сватби в епицентъра на коронавируса в Ню Йорк, както и в южния крайбрежен град Маями.

В Маями 35-годишният Бенджамин Кац и 36-годишната Джейми Уебър решиха да направят сватбата си на балкона си в началото на април, след като бяха принудени да отменят големия си ден поради карантината заради коронавируса. Те планираха онлайн сватба със 150 виртуални присъстващи. Съседите бяха в ролята на свидетели от собствените си балкони - на около 4,5 метра. Гостите им присъстваха на виртуалната сватба от градове в САЩ, както и от Гърция, а двойката отпразнува с пица и шампанско.

В Израел двойките провеждат импровизирани сватби по улиците, балконите, на покривите и дори една в супермаркет на 15 март, ден след като правителството ограничи събиранията на повече от 10 души.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още