Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. РС Македония се оплака пред Вархеи: Има умора от постоянното чакане

Свят

РС Македония се оплака пред Вархеи: Има умора от постоянното чакане

РС Македония се оплака пред Вархеи: Има умора от постоянното чакане - Tribune.bg
Снимка:

Усилията за преодоляване на различията между България и Република Северна Македония, като приоритет за отблокиране на пътя ни към ЕС, са били тема в разговора на министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи, който е на работно посещение в Скопие, съобщиха от пресслужбата на министерството на външните работи на Република Северна Македония.

Във фокуса на разговорите е било европейското досие на страната, в очакване на съвета през юни и очакванията за необходимите стъпки към началото на преговорите за присъединяване към ЕС.

Според Османи и Вархей новите геополитически обстоятелства налагат препотвърждаване на политиката на разширяване като геостратегическа инвестиция в мира, стабилността, сигурността и икономическия просперитет на целия европейски континент.

„Северна Македония досега показа изключително ниво на ангажираност към напредъка на страната по пътя й към Европейския съюз. Освен това постигнахме 100 процента ниво на хармонизация на страната с Общата външна политика и политика на сигурност на ЕС. Време е Европейският съюз да подаде ръка на страните от Западните Балкани и ясно да демонстрира, че бъдещето на региона е европейско. Регионът все повече се уморява от чакане, което накърнява доверието в Европейския съюз“, е казал Османи, цитиран в съобщението.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати