Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Северна Македония погна деца заради посещение в България

Свят

Северна Македония погна деца заради посещение в България

Северна Македония погна деца заради посещение в България - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония е изпратило сигнал до прокуратурата в Битоля срещу художественото студио “Малък Битолски Монмартър”. Това е съобщил вътрешният министър на страната Оливер Спасовски, цитиран от в. “Независен”.

Медията уточнява, че художественото студио е водило на няколко пъти деца в България, включително на срещи с български политици, между които и президентът Румен Радев. Изданието цитира Спасовски, който е заявил, че знае за тези случаи от медиите, полицията е информирала прокуратурата в Битоля и очаква развитие.

Повод за тези действия са писма от организация, наречена “Първото детско посолство “Мегяши”, която твърди, че децата, водени в България, са политически употребени, били са изпратени там без съгласието на техните родители за програмата им и са се снимали с политици, за да бъдат употребени за пиар и маркетинг цели. Децата са от детското арт ателие “Св. св. Кирил и Методий” и в началото на юли заедно със свои връстници от България рисуваха картина с размери 5 на 6 метра, изобразяваща мечтаното единство между Северна Македония и България пред Народния театър в София, припомня БТА.

Това е третата поред среща на млади художници от двете държави в рамките на кампанията “От двете страни на границата” на д-р Милен Врабевски и Фондация "Българска памет", а президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 художниците от България и Република Северна Македония, които участват в инициативата за добросъседство и приятелски отношения между двете държави.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати