Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Рублата се срина с 30% спрямо долара

Свят

Рублата се срина с 30% спрямо долара

Рублата се срина с 30% спрямо долара - Tribune.bg
Снимка:

Рублата се понижи с 30% спрямо щатския долар, след като западните държави обявиха нови санкции срещу Русия, предаде БиБиСи. Новият рекорден спад идва, след като някои от банките в Русия бяха изключени от международната система за плащания Swift.

Според Bloomberg News в офшорната търговия рублата е паднала с 27% до 114,33 за долар.

Съединените щати и Европейският съюз заявиха, че ще изключат някои руски банки от международната система за банкови разплащания SWIFT и лично ще санкционират Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров. Те също така забраниха всички транзакции с централната банка на Русия.

На извънборсовия валутен пазар рублата спрямо долара и еврото скочиха съответно с 25,48% и 24,12%, пише РБК.ру: „Курсът на долара на извънборсовия валутен пазар към 6:55 московско време скочи с 25,48% и достигна 105,2710 рубли за долар. Тази стойност надвишава с повече от 20 рубли нивото на затваряне на търговията в петък, 25 февруари - 83,89 рубли. за долар.

Еврото се повиши с приблизително същото количество - с 24,12%, което възлиза на 117 рубли. (+22,8 рубли спрямо предишното затваряне)", пише руската агенция.

Междувременно, Московската борса обяви, че ще отвори със закъснение днес - в 11 часа българско време.


Етикети рубла, SWIFT, долар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати