Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Румъния с рекорден износ на ток

Свят

Румъния с рекорден износ на ток

Румъния с рекорден износ на ток - Tribune.bg
Снимка:

Износът на електроенергия от Румъния достигна рядко срещани нива от над 3700 мегаватчаса в неделя, първия ден на Великден, съобщава информационният сайт Зиаре.

Румъния изнася непрекъснато електроенергия от вечерта на 13 април, последния работен ден преди Великденските празници, но в неделя почасовият износ достигна много високи нива, близо до прага от 4000 мегаватчаса. Около 13 ч. в неделя моментният износ е достигнал 3755 мегаватчаса, което е много рядка стойност, посочва медията Economica.net.

До тези стойности на износа се е стигнало заради много ниско потребление на електроенергия - под 4200 мегаватчаса. По същото време производството е достигнало почти 7900 мегаватчаса на фона на повишената наличност на вятърни турбини, чиято мощност по това време е била 1600 мегаватчаса - ниво, което не е много високо, но което се припокрива с доброто производство на хидроенергия.

Графиката с данни в реално време на компанията „Транселектрика“ показва, че за да запази баланса в системата, Националният енергиен диспечер е спрял част от производството на хидроенергия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати