Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Румъния въвежда вечерен час, затваря училищата

Свят

Румъния въвежда вечерен час, затваря училищата

Снимка:

Румъния ще въведе от понеделник вечерен час в цялата страна и ще затвори всички училища за месец, обяви правителството. В последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 9714 заразени с COVID-19, като около 1000 пациенти са настанени в интензивни отделения – два пъти повече, отколкото преди месец, съобщава БНР.

„Трябва да сме реалисти. Все по-строги мерки са необходими, за да бъде овладяно разширяването на пандемията“, каза президентът Клаус Йоханис на заседание на правителството.

От понеделник всички магазини ще затварят в 21 ч., хората не трябва да напускат домовете си от 23 ч. до 5 ч. сутринта, гласи заповед на властите. Маски на открито стават задължителни на цялата територия на Румъния. Затварят се всички пазари на закрито за селскостопански продукти, а тези на открито може да работят при спазване на нормите за здравна защита.

Забраняват се всички празненства на открито и закрито, а на частни събития и религиозни служби по повод венчавка, кръщене или погребение се разрешават максимум осем души.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още