Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Румяна Бъчварова: Няма сигнали за пострадали българи в Израел

Свят

Румяна Бъчварова: Няма сигнали за пострадали българи в Израел

Румяна Бъчварова: Няма сигнали за пострадали българи в Израел - Tribune.bg
Снимка:

Напрежението в страната не стихва

Засега в българското посолство в Израел не са постъпвали сигнали за пострадали българи, съобщи за БТВ посланикът ни в Тел Авив Румяна Бъчварова.

„Посолството работи и през нощта. Има отворени телефони. Всеки, който иска да се свърже с нас, може да го направи“, уточни българският посланик и добави, че напрежението в страната продължава да се покачва и няма признаци да бъде овладяно скоро.

„Тук всяко семейство, всеки дом има скривалище – помещение, в което може да се скрие. През тази нощ имаше информация, че доста хора са ги използвали. Проблемът остава през деня, защото придвижването през улиците също крие потенциален риск, никой не знае кога може да бъде следващият обстрел. Заедно с „Железния купол“ – системата, която унищожава изстреляните ракети, и на практика повсеместното разположение на такива скривалища, мисля, че гражданите са защитени“, посочи Бъчварова.

Според местни медии ситуацията в Израел никога не е била толкова тежка, като през изминалата нощ отново е имало въздушни удари от „Хамас“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати