Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия била готова да решава конфликта… между Турция и Сирия

Свят

Русия била готова да решава конфликта… между Турция и Сирия

Русия била готова да решава конфликта… между Турция и Сирия - Tribune.bg
Снимка:

Москва иска да организира среща между Ердоган и Асад

Русия изрази готовност да работи за мир, но не в Украйна, а по турско-сирийската граница. Москва обяви, че може да организира разговори на високо равнище между Дамаск и Анкара, заяви пред РИА Новости специалният пратеник на президента по въпросите на Сирия Александър Лаврентиев.

„Мисля, че Москва ще бъде готова да предостави място за среща, ако има взаимно желание от двете страни. Дори не се съмнявам в това“, каза той.

„За срещата трябва да са назрели определени условия. Важно е резултатът от преговорите да изпрати правилния сигнал на всички страни в конфликта, така че срещата на върха да допринесе за постигането на споразумение“, смята руснакът.

По-рано турският президент Тайип Ердоган обяви възможността за среща със сирийския си колега Башар Асад, а според проправителствени медии в Турция събитието може да се проведе в Русия с посредничеството на Владимир Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков потвърди, че Ердоган и Асад „теоретично“ могат да се срещнат в Москва, но все още няма споразумение за това.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети