Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия ограничи зоната за полети над Черно море

Свят

Русия ограничи зоната за полети над Черно море

Русия ограничи зоната за полети над Черно море - Tribune.bg
Снимка:

Русия обяви въвеждането на зона опасна за гражданската авиация в района над Черно море и Крим, предаде ТАСС. Тя ще валидна от утре до 24 април става ясно от оперативната информация за промени в правилата за провеждане и осигуряване на полети (NOTAM).

Редица въздушни маршрути в района за полетна информация в района на Симферопол над Черно море бяха напълно блокирани. В същото време полетната зона над полуостров Крим не е блокирана.

Както следва от NOTAM, в някои райони има блокиране на трасетата само над 11 900 м (т.е. над нивото на полетите на гражданската авиация), в други - над 6 100 m, а някъде е от морското равнище.

По-рано във вторник пресслужбата на Черноморския флот (ЧФ) съобщи, че в рамките на контролна проверка на силите на флота през зимния период на обучение са се провеждали учения, в които са участвали над 20 кораба и катери на ЧФ и три ескадрили щурмови самолети на ВВС и ПВО на Южния военен окръг (ЮВО).

В същото време американската Федералната авиационна администрация препоръча на американските авиокомпании да летят над определени региони на Русия и Украйна с изключителна предпазливост.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати