Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия регистрира ваксина срещу COVID-19, Путин обяви, че едната му дъщеря си е сложила

Свят

Русия регистрира ваксина срещу COVID-19, Путин обяви, че едната му дъщеря си е сложила

Снимка:

Това е първа в света регистрирана ваксина

Русия е първата страна в света, която е регистрирала ваксина срещу коронавируса. Това обяви руският президент Владимир Путин, откривайки среща с членове на правителството.

„Доколкото знам, тази сутрин за първи път в света е регистрирана ваксина срещу нова коронавирусна инфекция“, каза той.

Путин помоли министъра на здравеопазването Михаил Мурашко да информира подробно за това. „Знам, че работи доста ефективно, формира стабилен имунитет и, повтарям, е преминал всички необходими проверки“, добави руският лидер.

По-рано Мурашко заяви, че клиничните изпитвания на ваксина, разработени от Националния изследователски център (НИЦ) за епидемиология и микробиология „Н.Ф. Гамалея“ са приключили.

Путин се надява, че в света постепенно ще се появят много ваксини срещу коронавирус. Масовото производство на коронавирусната ваксина ще започне в близко бъдеще, очаква руският президент.

Той заяви още, че една от дъщерите му си е направила руска ваксина срещу коронавирус и се чувства добре.

„Мисля, че в този смисъл тя е участвала в експеримента“, каза Путин. Според него след първата инжекция телесната температура на дъщеря му е била 38 градуса, на следващия ден - малко над 37.

„И това е всичко. След втората инжекция, втората ваксинация, температурата също се повиши малко. След това всичко приключи, чувства се добре и антителата са сериозни“, каза президентът.

Държавният глава отбеляза, че „много хора изобщо нямат външни прояви“ и повишена температура след ваксинацията, „всичко върви така, сякаш нищо не са правили“.  


Коментари (3)

РУСКИЯ РЕЗИДЕНТ(РУМЕН РАДЕВ) КАЗВА:НЯМА КОРОНА ВИРУС, ИЗМИСЛЕН Е ОТ БОЙКО БОРИСОВ! РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ(ВЛАДИМИР ПУТИН) КАЗВА:РЕГИСТРИРАХ ВАКСИНА СРЕЩУ КОРОНА ВИРУС
ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ НА КОГО ЩЕ ВЯРВАТ? - ПАК СЕ ОГЕЛПИХА В БЕЗКРАЙНИТЕ СИ ЛЪЖИ(ОТ 1917-2020 Г
11.08.2020 17:14 / Отговор
Ачо Сложила си е дъщеря му ,ама друг път
11.08.2020 21:41 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ ГЛАВАТА НА БОРТНИКОВ, СВИНЬО!
12.08.2020 03:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още