Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия регистрира втора потенциална ваксина срещу COVID-19 до 15 октомври

Свят

Русия регистрира втора потенциална ваксина срещу COVID-19 до 15 октомври

Снимка:

Русия се очаква да регистрира втора потенциална ваксина срещу COVID-19 до 15 октомври, съобщава ТАСС, като позовава на руския орган за надзор на пазара Роспотребнадзор.

Ваксината се разработва от сибирския институт "Вектор". Миналата седмица той е приключил изпитания в ранна фаза на продукта върху хора.

Русия регистрира през август първия си кандидат за ваксина, разработен от института "Гамелей" в Москва в сътрудничество с Руския фонд за преки инвестиции. В ход са изпитанията в последна фаза на този кандидат за ваксина върху 40 000 души в Русия.

Същевременно индийската фармацевтична компания "Д-р Редис лабораторис" обяви, че би могла да започне клинични изпитания на руския кандидат за ваксина "Спутник V" в идните седмици, като в изпитанията ще участват 1000-2000 души и те ще бъдат проведени в редица правителствени и частни болници.

Опитите са част от сделката между Руския фонд за преки инвестиции, разработил ваксината и индийската фармацевтична компания, предвиждаща и доставката на 100 милиона дози от продукта, в случай че той получи одобрение на местно ниво от регулаторните органи.  


Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ ТАНКОВЕТЕ, КОИТО БУЛГА-РАШКИТЕ "НЕ-ЗАВИСИМИ ВЕЧЕ 112Г. КОП ЕЛЕТА "ПОДАРИХА" НА МАКЕДОНИЯ , ПО ЗАПОВЕД НА КОЛХОЗНАТА СВИНЯ И САМОЛЕТИТЕ, КОИТО КОЛХОЗНАТА СВИНЯ "ПОДАРИ" НА СЪРБИТЕ, КЪМ ТРАНСПОРТА НА ВАКСИНИТЕ ЛИ ДА ГИ ПИШЕМЕ? :)
22.09.2020 15:55 / Отговор
МРАКА АБЕ, КОЛХОЗНАТА СВИНЯ, ВЗЕ ЛИ СИ "УКРАИНСКИТЕ" ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ, ДЕТО БЕШЕ "ПОДАРИЛА" НА КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ ? ;)
22.09.2020 15:58 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още