Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия с предупредителни изстрели по британски военен кораб в Черно море

Свят

Русия с предупредителни изстрели по британски военен кораб в Черно море

Снимка:

От британското министерство на отбраната заявиха, че не е имало подобен инцидент, и никой не е стрелял по техен кораб

Руски военен кораб е произвел предупредителни изстрели по британски кораб. Според руското министерство на отбраната разрушителят "Дифендър" е навлязал на 3 км в руски териториални води в Черно море. Инцидентът е станал в района на Кримския полуостров.

Предупреждение е отправил самолет  Су-24. Той хвърлил четири бомби по курса на британския военноморски съд. Малко след това корабът е напуснал руската акватория. Британският разрушител е бил предупреден, че при нарушение на морската граница ще бъде използвано оръжие, но не е реагирал на сигналите. От британското министерство на отбраната заявиха, че не е имало подобен инцидент, и никой не е стрелял по техен кораб.

Още на 14 юни  руските военни обявиха, че ще следят внимателно действията на британския разрушител "Дифендър" и нидерландската фрегата "Евертън", които навлязоха в Черно море. В началото на месеца Кремъл обяви, че ще наблюдават внимателно и започващото на  28 юни многонационално учение Sea Breeze в Украйна с участието на сили на НАТО.

Съгласно Конвенцията от Монтрьо кораби на държави без излаз на Черно море могат да остават в неговата акватория до 21 дни.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още