Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия спря газа за Германия през Полша

Свят

Русия спря газа за Германия през Полша

Русия спря газа за Германия през Полша - Tribune.bg
Снимка:

Подобни моменти на нулев поток имаше и в предходните месеци

Руският газ за Германия по газопровода „Ямал-Европа“ също спря, съобщава „Ройтерс“. Това показват данните на оператора на газопровода Gascade.

По тази тръба се доставя синьо гориво от Русия през Полша за Германия. В последните месеци обаче се използваше главно в обратна посока - за връщане на газ обратно към Полша.

Физическият изходен поток в измервателната точка Mallnow на границата с Германия е бил 13 218 713 киловатчаса (kWh/h), преди да паднат на 0.

Малко по-рано тази вечер еврокомисарят по енергетика Кадри Симсън предупреди, че „всяка държава от ЕС може е следващата“.

Решението на Газпром да спре доставките на газ за България и Полша е „повратна точка в настоящата криза“, каза тя.

Симсън коментира спрените доставки на газ от Русия след среща на министрите на енергетиката на ЕС, които обсъждаха как Съюзът да отговори на спрения газ за България и Полша.

Комисарят по енергетиката допълни, че въпреки че няма непосредствена заплаха за европейските доставки на газ, несигурността на ситуацията означава, че държавите-членки трябва да разгледат националните си планове за извънредни ситуации, да пълнят хранилищата си преди зимата, и да диверсифицират енергийните източници извън руските изкопаеми горива.  Топ новини

виж още