Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия ударила по оръжеен склад в Кременчук, а не по търговски център

Свят

Русия ударила по оръжеен склад в Кременчук, а не по търговски център

Русия ударила по оръжеен склад в Кременчук, а не по търговски център - Tribune.bg
Снимка:

Страните от Г-7 и Европейският съюз осъдиха руския ракетен удар

Русия отрече да е ударила с ракети търговски център в украинския град Кременчук, заявявайки, че е уцелила склад с американско и европейско оръжие, предизвиквайки експлозия, която е запалила пожар в мола, пише Ройтерс.

Украйна съобщи, че най-малко 18 души са били убити в понеделник при умишлен руски ракетен удар срещу търговския център в Кременчук.

Президентът Владимир Зеленски каза, че повече от 1000 души са били вътре, когато ракетите са ударили.

Страните от Г-7  и Европейският съюз осъдиха руския ракетен удар.

„Това е поредното отвратително действие на руските въоръжени сили в поредица от нападения срещу цивилни и цивилна инфраструктура, включително в Киев, отбелязва той. Продължаващият подобен обстрел е отблъскващ и напълно неприемлив, това е военно престъпление”, се посочва в изявление на европейския върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Русия носи пълната вина за тези действия на агресия и за всички разрушения и загуби на живот, които причинява. За това ще бъде потърсена отговорност, посочва Борел.

Той изразява пълната си съпричастност с украинския народ. ЕС ще продължи да оказва силна подкрепа за цялостната икономическа, военна, социална и финансова устойчивост на Украйна, включително с осигуряване на хуманитарна помощ, допълва върховният представител.

БГНЕСБГНЕС


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети