Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Русия забрани достъпа до "24 часа" и Mediapool

Свят

Русия забрани достъпа до "24 часа" и Mediapool

Русия забрани достъпа до 24 часа и Mediapool - Tribune.bg
Снимка:

Русия блокира достъпа до 81 медии в ЕС като "ответна мярка", след като миналия месец Брюксел наложи забрана за излъчване на няколко руски държавни медии.

От България са наложени забрани срещу вестник "24 часа" и Mediapool.

"Въвеждат се временни ограничения на достъпа от територията на Руската федерация до излъчваните ресурси на редица медии от държавите - членки на Европейския съюз, и на медийни оператори от целия Съюз, които системно разпространяват невярна информация за хода на специална военна операция", се казва в съобщение на руското външно министерство.

"Руската страна нееднократно и на различни нива предупреждава, че политически мотивираният тормоз над местни журналисти и необоснованите забрани на руски медии в ЕС няма да останат незабелязани. Въпреки това Брюксел и столиците на страните от блока избраха да поемат по пътя на ескалацията, принуждавайки Москва да предприеме огледални и пропорционални контрамерки с поредната нелегитимна забрана. Отговорността за подобен развой на събитията се носи единствено от ръководството на Европейския съюз и страните от това обединение, които подкрепиха подобно решение. Ако ограниченията върху руските медии бъдат отменени, руската страна също ще преразгледа решението си по отношение на посочените медийни оператори", се допълва в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати