Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози

Свят

Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози

Снимка:

Научната общност е изключително скептична, каза доц. Андрей Чорбанов

Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози. Това съобщи шефът на съвета на директорите на компанията "Р-Фарм“ Алексей Репик в ефира на телевизионния канал " Русия-24 ", пише БГНЕС.

"Ако говорим за експортните пазари, тогава цената на ваксината ще бъде, по нашата оценка, най-малко 10 долара“, каза той. „Най-вероятно първите серии по-скоро ще бъдат по-скъпа“, каза той.

Репик отбеляза, че ваксината ще стане по-евтина, когато производството ѝ достигне достатъчни индустриални обеми.

„Трудно е да се каже какво е качеството на руската ваксина срещу COVID-19. Всичко е секретно“, обясни доц. Андрей Чорбанов в сутрешния блок на bTV.

На въпрос как научната общност гледа на изреченото от Владимир Путин, че ваксината е използвана от една от неговите дъщери, доц. Чорбанов отговори: „С усмивка“.

Това, което идва от Русия, е информация, която дават само властите. Затова научната общност е изключително скептична. Знае се със сигурност, че руската ваксина е от съвременен тип, каза доц. Чорбанов.

Откритието на ваксината до голяма степен е икономически война. Великобритания също заяви, че едва ли не започва да сключва договори за нейната ваксина. Ваксината няма да е на пазара тази есен, защото за разлика от Русия, не вярвам европейска държава да пусне за широко потребление ваксина, която не е минала всички тествове, коментира Чорбанов. Като всяка друга стока, ще разберете, че ваксината е на пазара, когато някой сложи подписа си, че е безвредна и ефикасна, уточни той.

„В България само един екип прави ваксина и това е моят“, каза доц. Чорбанов.  


Коментари (2)

Голем майтап Протестърите анархопитеци на Глишо от Пильов мост са обречени да бъдат русофобски-КОВИД19-антиваксери, щото руската ваксина е несъвместима с употребата на алкохол. Хахаха - голем майтап!
13.08.2020 10:28 / Отговор
Емо Ваксината на путин не е доказана световно от тестове, така, че др.путин много бърза да казва, че кгб е първи са направили ваксина срещу короната!А неговите приятели china отровиха целия свят та на всичкото отгоре избиха и народа си чак!
13.08.2020 18:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още