Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руски медии: Пребиха Михаил Саакашвили в Атина

Свят

Руски медии: Пребиха Михаил Саакашвили в Атина

Руски медии: Пребиха Михаил Саакашвили в Атина - Tribune.bg
Снимка:

Мъж с качулка е удрил по главата бившия президент, след което носът му започнал да кърви

Бившият грузински президент Михаил Саакашвили е бил нападнат в Атина, където имал среща с грузински емигранти, съобщават руски медии. Телевиите изплъчиха и любителски кадри от нападението.

Саакшвили е информирал полицията, че по време на вчерашната среща с жители на Гърция, неизвестни лица в маски са се опитали да го нападнат. В ситуацията са се намесили и гръцките специални части, използвайки сълзотворен газ, пише Комерсант. И предполага, че е атаката са замесени членове на партията "Грузинска мечта".

Радио Sputnik съобщава, че мъж с качулката е ударил няколко пъти по главата Михаил Саакашвили, след което носът на бившия президент на Грузия започнал да кърви. Хората, които били наблизо, му помогнали да се измие. Според Саакашвили няколко жени в тълпата също са пострадали от сълзотворния газ.

Въпреки всичко, във Фейсбук той благодари на гръцката полиция, като написа, че реакцията на органите на реда е „високо професионална, бърза и адекватна“, с което е била предотвратена една провокация.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети