Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руски ракети са навлезли във въздушното пространство на Молдова

Свят

Руски ракети са навлезли във въздушното пространство на Молдова

Руски ракети са навлезли във въздушното пространство на Молдова - Tribune.bg
Снимка:

Три крилати ракети, изстреляни от Русия срещу Украйна, са навлезли в молдовското въздушно пространство в понеделник, съобщава „Ройтерс”. Молдова обяви, че е привикала руския посланик в страната, за да получи обяснения.

„Три крилати ракети, изстреляни тази сутрин срещу Украйна от руски кораби в Черно море, навлязоха във въздушното пространство на Молдова. Дадох нареждане да бъде привикан руският посланик, за да даде обяснения", написа в Twitter външният министър на страната Нику Попеску.

Той добави, че страната му осъжда по най-категоричния възможен начин” нарушаването на нейното въздушно пространство, както и „продължаващата агресия на Русия срещу Украйна”.

По-рано стана ясно, че ракета е паднала на неколкостотин метра от посолството на Румъния в Киев, написа в Туитър румънският външен министър Богдан Ауреску. Румъния, която отвори отново посолството си в Киев в средата на май, осъди атаката.

Сградата на германското консулство в Киев пък е била поразена по време на руските ракетни удари, въпреки че не се използва от началото на войната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети