Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Руските власти режисират акции в подкрепа на Путин

Свят

Руските власти режисират акции в подкрепа на Путин

Руските власти режисират акции в подкрепа на Путин - Tribune.bg
Снимка:

Появиха се съобщения, че руските власти организират демонстрации в знак на солидарност с президента Владимир Путин. 

Жителите на редица руски градове участваха във флашмоба „Путин е нашият президент“. Студенти, държавни служители и служители на предприятия са заснети в клипове в подкрепа на президента на Русия на фона на песните на популярната руска поп група  „Любе“ и Олег Газманов. Не всички участници са знаели каква е целта на акцията - някои са били поканени да участват в кампания за борбата с коронавируса, пише BBC.

На други било казано, че това е патриотична проява за деня на победата в Сталинградската битка, пише опозиционният руски сайт Медуза.

След поредица от протести в Русия видеоклиповете в подкрепа на президента заляха интернет. Те могат да бъдат намерени в социалните мрежи, използвайки хаштага „Путин е нашият президент“. В тях от няколко десетки до стотици хора развяват флаговете на Русия на фона на патриотична музика или скандират лозунги в негова подкрепа.

В един от тях жители на Волгоград се оплакват, че са били подлъгани да участват в шествие в подкрепа на Путин под претекста, че се снима музикален клип, предаде ДПА.

Местен портал съобщи, че много хора са участвали миналата седмица в това събитие, смятайки, че ще са масовка в патриотичен клип на „Любе“. Казано им било, докато ходят, да размахват мобилните си телефони с включени фенерчета.

По-късно обаче член на Волгоградския областен парламент публикувал в Инстаграм видео от акцията, в която звучала популярна патриотична песен на „Любе“ и вървял надпис: „Владимир (Путин), ние сме с Вас, с цялото си сърце и душа“. Появиха се съобщения, че призивът на образователните власти за участие в проявата е бил отправен специално към учителите, лекарите, студентите и държавните служители.

Съдейки по хаштага, подобни видеоклипове са записани в повече от десет града на Русия - от Урал до Кавказ. Те започнаха да се появяват в социалните мрежи в началото на февруари - като отговор на протестите в подкрепа на Алексей Навални. Не е ясно кой е организаторът на идеята за този флашмоб, но много видеоклипове бяха публикувани на страниците на регионални депутати от „Единна Русия“.

Екипът на Навални призова хората в Русия в неделя да се съберат пред домовете си с включени фенерчета на телефоните си в знак на солидарност с опозиционния лидер.                             


Коментари (3)

кесо Абе Вова Бункера е требвало направо да изменти, че се организират флашмоби в подкрепа на Навални и 10 000 арестувани и резултатът щеше да бъде направо фантастише. Ама нали си е един "почтен", "честен", "добряк" сърце /хладното му чекистко сърце де/ не му дава да лъготи руските граждани които били главната му грижа /как повече да ги стриже де/.
12.02.2021 13:16 / Отговор
Някой А западняците режисират в подкрепа на Навални. Цирк.....
12.02.2021 15:33 / Отговор
Едва ли ... Живеят си и пет пари не дават за кочината раша. Циркаджиите са такива като теб: 4 - 5 езика по г.за на путя и хоп 10 рубли в касичката. Честито!
14.02.2021 16:03

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема