Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. С благословията на Елизабет II: Камила ще е кралица, когато Чарлз седне на трона

Свят

С благословията на Елизабет II: Камила ще е кралица, когато Чарлз седне на трона

С благословията на Елизабет II: Камила ще е кралица, когато Чарлз седне на трона - Tribune.bg
Снимка:

Досега се считаше, че обществеността ще отхвърли Камила, ако тя носи по-висока титла

Невероятен обрат в британското кралско семейство. Камила ще може да използва полагащата ѝ се титла кралица-консорт. Това е желанието на свекърва ѝ кралица Елизабет II.

В писмото по повод 70-годишнината откакто седна на трона, кралицата написа писмо на благодарност за лоялността и привързаността на британската общественост.

„И когато му дойде времето и моят син Чарлз стане крал, знам, че вие ще окажете на него и съпругата му същата подкрепа, която оказвахте на мен. И моето искрено желание е, когато дойде времето, Камила да бъде кралица консорт и да продължи своята лоялна служба”, заявява Елизабет.

Когато през 2005 г. беше разрешено на Чарлз и Камила да сключат брак, беше обещано, че тя няма да носи титлата кралица. Причината – общественото неодобрение и обвиненията към Камила, че тя е причина за проваления брак на Чарлз и Даяна.

За 17 години част от кралското семейство обаче, изглежда 74-годишната Камила е успяла да докаже лоялността си към фамилията и да спечели дори одобрението на майката на съпруга си.


Етикети Чарлз, Камила
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати