Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. С лицеви опори наказват чужденци без маски на остров Бали

Свят

С лицеви опори наказват чужденци без маски на остров Бали

С лицеви опори наказват чужденци без маски на остров Бали - Tribune.bg
Снимка:

Тези без маска трябва да направят по 50 лицеви опори, а тези, които я носят неправилно, са наказвани с по 15

Чужденци, заловени без маски на индонезийския остров Бали, са обект на необичайно наказание – лицеви опори, предава АФП.

Видеоклип в социалните мрежи тази седмица показа туристи в тениски и къси панталони да правят лицеви опори в тропическата жега в компанията на служителите на органите на реда, информира БНР.

Властите в Бали направиха задължително носенето на маски на публични места миналата година заради коронавируса. През последните дни обаче много чужденци са били заловени без предпазните средства, съобщиха местните власти.

Над 70 души са платили глоба от 100 000 рупии ($9), но десетки други са казали, че нямат пари. Така те били накарани да правят лицеви опори.

Тези без маска трябвало да направят по 50, а тези, които я носели неправилно, били наказани с по 15. Индонезийци на острова също са били засегнати от необичайната мярка.

Властите в Бали са предупредили чужденците, които нарушават ограниченията, че може да бъдат изхвърлени от страната.

Островът остава официално затворен за чуждестранни туристи, но е дом на много постоянни жители от чужбина.          

Много от чужденците се отправят към района на регентство Бадунг, където се намират популярните плажове Кута и Семиняк.

Тук местните власти са регистрирали най-голям брой нарушения на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус в Бали, като до тази седмица 8 864 души са нарушили здравните разпоредби, съобщава abc.net.au. Оказва се, че 80% от тях са от Европа.   

Като цяло Агенцията за обществен ред е регистрирала над 15 000 нарушения в Бали, откакто е въведено правилото за задължителната маска.

До момента властите са събрали 15,3 милиона рупии (1400 долара) само от глобите в Бадунг.     

„Още преди пандемията видяхме много чуждестранни туристи, особено младите, които не спазваха правилата. Те карат колела без каски, напиват се и се бият по улиците“, разказа местна жителка.

„Балийците трябва да дават пример за принуждаване на чужденците да следват правилата и правителството трябва да изпраща по-ясни послания“, категорична е тя.

Сега в Бали се налагат по-строги ограничения, според които ресторантите работят до 21:00 часа.

Местните медии обаче съобщават, че властите често влизат в спорове, когато чужденците отказват да напуснат ресторантите след крайния срок.

Миналата седмица губернаторът на Бали заяви, че тъй като много чужденци са „трудни за управление“, правителството на Бали ще предприеме по-нататъшни действия.

Той предупреди: „Туристите, които не носят маски, няма да имат право да влизат в туристически дестинации и ресторанти отсега нататък.“                                        


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети