Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. С или без сделка за Брекзит в Англия ще има сандвичи

Свят

С или без сделка за Брекзит в Англия ще има сандвичи

С или без сделка за Брекзит в Англия ще има сандвичи - Tribune.bg
Снимка:

Правителството успокоява хората

Страховете във Великобритания, че може Лондон и ЕС да не постигнат сделка за Брекзит, са големи. А спекулации не липсват – описват се апокалиптични картини. Липсва на храна, недостиг на лекарства, трудности при пътуването са само част от предупрежденията, които могат да се чуят на Острова. Стигна се до там, че от хранително-вкусовата промишленост предупредиха, че ако няма сделка за Брекзит, то и сандвичи в страната няма да има, тъй като част от продуктите идвали от страни-членки.

И така днес министърът за Брекзит трябваше да успокои хората като в прав текст заяви: „нека да ви уверя, че противно на най-лошите предсказания, ще може да се насладите на любимите си сандвичи след Брекзит“.

Доминик Рааб бе категоричен, че се работи усилено за постигане на сделка за Брекзит с ЕС и че това е най-вероятният и най-желаният подход за развода. Въпреки това правителството на Мей се подсигурява, ако нещата се объркат. Властите разпространиха 25 технически препоръки към гражданите. Те целят да информират британците за евентуалните трудности след Брекзит, ако не се стигне до сделка. Сред темите, които се засягат са имено пътуванията, достъпа до медицински изделия, до финансови услуги и други.

Някои от предупрежденията гласят:

Разходите за картови плащания между Обединеното кралство и ЕС "вероятно ще се увеличат" и няма да бъдат обхванати от забрана за допълнителни такси

Бизнесът  трябва да започне планиране на нови митнически проверки и може да се наложи да плати за нов софтуер или логистична помощ

Британците, живеещи другаде в Европа, биха могли да загубят достъп до британските банкови и пенсионни услуги

Може да е необходим лиценз за внос на ядрени материали от ЕС

Великобритания ще продължи да приема лекарства, които са тествани в ЕС, за да се гарантира безпроблемно предлагане

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати