Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Съпругът на Нанси Пелоси Пол се възстановява от операция, след като беше атакуван с чук

Свят

Съпругът на Нанси Пелоси Пол се възстановява от операция, след като беше атакуван с чук

Съпругът на Нанси Пелоси Пол се възстановява от операция, след като беше атакуван с чук - Tribune.bg
Снимка:

Пол Пелоси, съпругът на председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, се възстановява от операция, след като беше нападнат с чук в дома на двойката в Сан Франциско. 82-годишният Пелоси e със счупен череп и фрактури по ръцете, опериран е и лекарите очакват пълното му възстановяване.

Нападението предизвика опасения за политическо насилие в навечерието на междинните избори на 8 ноември, пише Би Би Си. Твърди се, че заподозреният - 42-годишният Дейвид Депапе - е искал да разговаря с г-жа Пелоси. Според информация на Асошиейтед прес нападателят е крещял: „Къде е Нанси? Къде е Нанси?”.

Депап е обвинен в опит за убийство, нападение със смъртоносно оръжие, малтретиране на възрастни хора и други престъпления, казаха от полицията. Мотивите му не са известни, но има криминално досие.

Нападението беше коментирано от президента Байдън по време на предизборна изява във Филаделфия.

„Това е подло. Това няма място в Америка. Има твърде много насилие, политическо насилие, твърде много омраза, ярост. И какво ни кара да мислим, че една партия може да говори за откраднати избори, да ги нарече измама, всичко това са куп лъжи, но те влияят на по-лековерните хора. Какво ни кара да мислим, че това няма да разяде политическия климат. Стига! Достатъчно - всеки съзнателен човек трябва да се изправи и недвусмислено да се обяви срещу насилието в политиката, независимо от убежденията си”, заяви Джо Байдън, президент на САЩ.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати