Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Съпругата на мексиканския наркобарон „Ел Чапо“ е арестувана в САЩ

Свят

Съпругата на мексиканския наркобарон „Ел Чапо“ е арестувана в САЩ

Снимка:

Двамата й адвокати отказват допълнителни коментари

Съпругата на мексиканския наркобарон Хоакин „Ел Чапо" Гусман Лоера е арестувана в САЩ по обвинение в международен трафик на наркотици, съобщи Министерството на правосъдието, цитирани в световните агенции.

31-годишната Ема Коронел Айспуро е арестувана на международното летище „Дълес“ във Вирджиния за конспирация и разпространение на повече от килограм хероин, над пет килограма кокаин, над 1000 килограма марихуана и над 500 грама метамфетамин, внесени нелегално в страната, се казва в изявление на Министерството на правосъдието.

Днес тя ще се яви във федерален съд, предава BBC. Повдигнато й е обвинение в престъпен сговор за разпространение на кокаин, метамфетамин, хероин и марихуана в САЩ.

Очаква се съпругата на мексиканския наркобарон „Ел Чапо" да се яви първо пред Окръжния съд на САЩ във Вашингтон чрез видеоконференция. Прокурорите заявиха, че Коронел Айспуро е направила заговор с други, за да помогне на съпруга си при бягството му от затвора в Мексико на 11 юли 2015 г. Гусман Лоера беше признат за виновен след съдебен процес през 2019 г. и осъден на доживотен затвор плюс 30 години във федерален затвор.

Джефри Лихтман и Мариел Колон представляват Коронел Айспуро. Понастоящем и двамата адвокати отказват допълнителни коментари.  

Ема АйспуроЕма Айспуро


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още