Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Съпругата на разузнавач №1 на Украйна – отровена с тежък метал

Свят

Съпругата на разузнавач №1 на Украйна – отровена с тежък метал

Съпругата на разузнавач №1 на Украйна – отровена с тежък метал - Tribune.bg
Снимка:

Марианна Буданова, съпругата на Кирило Буданов, който е началник на главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, е била отровена, предава Ройтерс.

30-годишната жена се намира в болница с признаци на отравяне с тежки метали, съобщават УНИАН и „Украинска правда“. До момента няма информация за състоянието ѝ.

Според източници тя е била отровена с храна като първият етап от лечението ѝ е преминало .

Освен нея - още няколко служители на Главното управление на разузнаването са се оплакали от влошаване на здравето. Те също са приети на лечение.

„Тъй като съпругата на Буданов е дребна и лека, това се прояви по-бързо при нея“, казват източниците на „Украинска правда“.

Ако се потвърди като умишлено, предполагаемото отравяне на съпругата му ще представлява най-сериозното нападение срещу член на семейството на високопоставена украинска лидерска фигура, откакто Москва започна инвазията си през февруари миналата година.

Правоохранителните органи провеждат разследване на възможен опит за убийство на съпругата на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, пише РБК-Украйна.

Марианна Буданова не използва социални мрежи, затова малко се знае за нея, коментира УНИАН.

Буданова е психолог по образование. През 2020 г. тя се кандидатира за депутат във Върховната рада от партията на Виталий Кличко – „Удар“. През 2021 г. е била съветник на кмета на Киев по въпросите на борбата с корупцията в областта на младежката политика и спорта.

Според Кирило Буданов от началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна съпругата му постоянно живее с него в офиса му. Тя обаче не работи в Главното разузнавателно управление, а се занимава с доброволческа дейност.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Украйна
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети