Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Със смъртта на Елизабет: Сбъдна се желанието на Меган децата ѝ да са принц и принцеса

Свят

Със смъртта на Елизабет: Сбъдна се желанието на Меган децата ѝ да са принц и принцеса

Със смъртта на Елизабет: Сбъдна се желанието на Меган децата ѝ да са принц и принцеса - Tribune.bg
Снимка:

Съпругата на Хари многократно е заявявала, че е била шокирана, че с раждането си Арчи и Лилибет няма веднага да са кралски височества. Според нея това било наказание, защото е цветнокожа

Техни кралски височества принц Арчи и принцеса Лилибет – така вече ще бъдат наричани формално децата на принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган. Това става автоматично със смъртта на тяхната прабаба Елизабет и наследяването на трона от страна на дядо им принц Чарлз. Случващото се е по протокол, разписан още по времето на дядото на покойната кралица –  крал Джордж V.

Според него, децата и внуците на суверена автоматично получават кралски титли. Такава има по закон и най-голямото дете на Уилям – принц Джордж, който е пряк следващ престолонаследник след смъртта на дядо си Чарлз някой ден.

Елизабет и Филип имат 8 внуци и 12 правнуциЕлизабет и Филип имат 8 внуци и 12 правнуци

Кралица Елизабет направи компромис, давайки титли и на другите две деца на Уилям, тъй като баща им беше бъдещият престолонаследник. С раждането на децата на Хари и Меган обаче те не станаха веднага принц и принцеса, защото не бяха внуци, а правнуци на монарха. Другите правнуци на кралицата от по-малките ѝ деца – Савана, Айла, Миа, Лена, Огъст, Лукас и Сиена, също нямат кралски титли и никога няма да имат такива.

Меган обаче разтълкува нуждата децата ѝ да изчакат смъртта на кралицата, за да получат титлите си, като расизъм спрямо нея и лошо отношение от страна на кралското семейство.

След като Чарлз III вече е крал, децата на Хари и Меган се придвижиха и с едно място нагоре по линията на трона.

Престолонаследник и херцог на Корнуол вече официално е принц Уилям, който ще бъде обявен и за принц на Уелс. Първи негов наследник е най-големият му син Джордж, следван от принцеса Шарлот и принц Луи.

Престолонаследникът Уилям и трите му деца са следващи по линията на тронаПрестолонаследникът Уилям и трите му деца са следващи по линията на трона

Принц Хари вече е пети в реда на наследяване, а децата му – принц Арчи и принцеса Лилибет – на шесто и седмо място.

Като внучка на краля, Лилибет най-сетне е принцесаКато внучка на краля, Лилибет най-сетне е принцеса

Следва вторият син кралица Елизабет – принц Андрю, който си остава херцог на Йорк, и дъщерите му принцеса Беатрис, дъщеря ѝ Сиена, принцеса Юджийн и синът ѝ Огъст.

Принц Едуард, който винаги е бил считан за любимото дете на кралицата, с което тя е най-близка, става херцог на Единбург и вече е 13ти в реда за наследяване на престола.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати