Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Сашо Миялков се яви в прокуратурата, бил в домашна изолация поради здравословни причини

Свят

Сашо Миялков се яви в прокуратурата, бил в домашна изолация поради здравословни причини

Сашо Миялков се яви в прокуратурата, бил в домашна изолация поради здравословни причини - Tribune.bg
Снимка:

Заев: Благодарение на мерките хванахме Миялков

Бившият ръководител на македонското контраразузнаване - Сашо Миялков се е явил в прокуратурата днес следобед, за да получи заповедта за домашен арест. От два дни той беше в неизвестност.

По думите му през вчерашния ден е бил в домашна изолация поради здравословни причини.

Според информация на държавната агенция Сашо Миялков се е извинил на македонските граждани, премиера и правителството и всички останали институции поради неприятностите, които е причинил.

Изчезването на Миялков преди да чуе присъдата си по дело за мащабно подслушване в края на седмицата предизвика политическа криза и война между институциите в Северна Македония.

Предположенията бяха, че Миялков ще се укрие, както направи неговият братовчед и бивш премиер Никола Груевски, който получи убежище в Унгария.

Властите издадоха международна заповед за ареста му и проведоха серия безрезултатни акции за издирването му.

Минути след като стана ясно, че бившият директор на контраразузнаването не е избягал и сам се предаде на прокуратурата, премиерът Зоран Заев се похвали, че "благодарение на взетите мерки има конкретен резултат и значителен успех". "Миялков се появи и вече е под домашен арест. Институциите взеха всички редовни и извънредни мерки във връзка с бягството на Сашо Миялков. Координацията между отделните институции през последните 40 часа дадоха резултат. Ще има справедливост и така ще бъде все по-често. Много скоро ще има мое изявление", написа още Зоран Заев в социалните мрежи.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати