Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. САЩ могат да се откажат от търговската сделка с Китай

Свят

САЩ могат да се откажат от търговската сделка с Китай

Снимка:

Тръмп очаква Пекин да купи американски стоки и услуги за $200 млрд. срещу намалените митата

Американският президент Доналд Тръмп заплаши, че САЩ могат да се откажат от търговската сделка с Китай. Първата фаза на споразумението сложи край на заплахите за нови мита на китайски стоки, предназначени за САЩ, на стойност $155 млрд. За други $120 млрд. митата бяха намалени наполовина. Но за още $250 млрд. те остават 25%. Срещу това Китай пое ангажимент да купи, в течение на две години, стоки и услуги от САЩ за $200 млрд. повече, отколкото през 2017 г., включително земеделски продукти за $40 млрд.

Не е ясно дали Китай ще направи това, тъй като страната отчете първо свиване на икономиката от 1987 г. заради месеците на ограничителни мерки срещу коронавируса.

"Ще трябва да видим какво се случва с покупките заради това, което се случи. Те се възползваха от нашата страна. Сега те ще трябва да купуват и ако не купуват, ще спрем сделката. Много е просто", обяви Тръмп.

Междувременно източници на The South China Morning Post съобщават, че Тръмп обмисля да премахне възможността на държавния пенсионен фонд Thrift Savings Plan, да инвестира в китайски акции. Фондът скоро трябва да прехвърли $50 млрд. за международния си фонд, който е "огледало" на MSCI All Country Index, който включва развиващи се пазари - и Китай.  

 


Коментари (1)

ДД Само Тръмп ще неутрализира Китай ! Да си върнем индустрията -фабрики , заводи , лаборатории, да ги върнем в Европа и Америка . България може да стане новия Шанхай , само да поемем в нашите фармацевтични заводи производството на лекарствата за САЩ , които сега 80 % се произвеждат в Китай . И постепенно да си върнем нормалността. Китай заразиха света и сега с нашата болка си оправят икономиката,шантажират ни , поставят ни на колене , а ние затъваме и изчезваме . Да си върнем производството , добрите качествени стоки и живите пари !
04.05.2020 10:03 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още